Unge med indvandrerbaggrund terroriserer i busserne

Det er ikke trygt at køre med bus i Aarhus, slet ikke med linje 4A mellem Brabrand og Rådhuspladsen. Det fremgår af den seneste tids dækning i pressen.

I TV2 Østjylland har der været flere historier fremme om, hvordan buschauffører og passagerer bliver truet, chikaneret, spyttet på og terroriseret på nogle af byens buslinjer.

Buschauffør og arbejdsmiljørepræsentant Ved Aarhus Sporveje Hans Horstenved fortæller om problemerne til Jyllands-Posten.dk:

– Det er en gruppe på 10-15 unge drenge med indvandrerbaggrund i 8-14 års alderen, der laver balladen, og det er typisk, når de får fri fra skole. De ryger, de er støjende, hænger i stropperne, tager nødhammeren, nødåbner dørene og generer de øvrige passagerer.

Han foreslår, at der indsættes vagter på busafgangene for at beskytte chauffører og de øvrige passagerer, men det er man ikke parat til hos Midttrafik. Her vil man hellere finde en anden løsning i samarbejde med kommunen og politiet.

Problemerne med terroriserende unge drenge med indvandrerbaggrund findes ikke kun i linja 4A, men også på andre buslinjer i Aarhus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *