Nødvendigt at bruge millioner på at beskytte Rasmus Paludan

Alene i år har politiet brugt 6 millioner kroner på, at beskytte partilederen, samfundsdebattøren, YouTuberen og juristen Rasmus Paludan.

Tallet på 6 millioner er kommet frem i forbindelse med en forespørgsel fra Folketingets Retsudvalg om bl.a. hvor mange årsværk, kroner og ører, politiet har brugt på at beskytte Rasmus Paludan.

I svaret gør Justitsminister Søren Pape Poulsen (C) det klart, at politiet skal sikre, at borgere kan ytre sig, uden at de skal risikere at bliver f.eks. overfaldet:

Borgeres ret til at forsamle og ytre sig er grundlæggende rettigheder i et demokratisk samfund, og det gælder, uanset om man er enig med dem, der ønsker at ytre sig, eller om man ikke er enig

Det er politiets opgave at sikre den offentlige ro og orden. Det står i politiloven. Derudover er det politiets opgave at sikre, at borgere har mulighed for at forsamle og ytre sig, uden de skal risikere repressalier af den grund.

Jeg så gerne, at man kunne afvikle sådanne arrangementer uden, at det er nødvendigt, at politiet skal bruge ressourcer på at beskytte demonstranter. Men hvis det er nødvendigt, træder politiet naturligvis til.

Tallene viser altså, at politiet må vurdere, at Paludan ikke kan demonstrere i sikkerhed og derfor må finde det nødvendigt, at beskytte ham. Der er da også flere gange blevet kastet med fyrværkeri, spyttet efter ham og fremsat trusler, når han f.eks. demonstrerer i sociale boligkvarterer med mange invandrere og efterkommer af indvandrere, hvoraf flere af områderne betegnes som ghettoer af regeringen.

Hele justitsministeren svar til Folketingets Retsudvalg kan downloades her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *