Imam: Det er ikke voldtægt hvis en mand tvinger sin kone til sex

Igennem flere år har den iranske imam Mansour Leghaei, holdt taler og kurser i Imam Ali Moskéen i København. Sidste år kom imamen på regeringens liste over hadprædikanter. Det skriver Jyllands-posten.dk.

Ifølge mediet skal imamen i 2013 have svaret på et spørgsmål om det er voldtægt, hvis en mand tvinger sin hustru til sex mod hendes vilje. Spørgsmålet blev stillet anonymt på en engelsksproget hjemmeside hvor shiamuslimer kan stille spørgsmål til religøse lærde.

Imamen svarede: “Voldtægt betyder ifølge den islamiske straffelov at tvinge sig til sex med en kvinde, som ikke er ens hustru. Hvis en mand tvinger sig til sex med sin hustru, udgør det således ikke voldtægt ifølge islam”. Hele spørgsmålet og svaret kan læses på www.askthesheikh.com

Blandt de kurser, som Mansour Leghaei har afholdt i Imam Ali Moskéen på Vibevej i københavns nordvestkvartet var et kursus med navnet “Familiekompetence træning” og her skulle kursister over syv dage bl.a. lære om “Misforståelser om ægteskablige forhold”, “Grundprincipper i børneopdragelse” og “En islamisk børneopdragelsesmanual”. Det fremgår af et opslag på moskéens Facebook-side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *