“Barnebrud” og hendes mand får erstatning efter adskillelse

Københavns Byret har i dag afgjort, at det beslutningen om at adskille en mindreårig syrisk kvinde – en såkaldt “barnebrud” – fra sin noget ældre syriske mand ved at flytte dem til hvert sit asylcenter var ugyldig.

Kvinden, der var 17 år og gravid var gift med en ni år ældre mand boede sammen på et asylcenter, men i forlængelse af, at udlændinge-, integrations-, og boligministeren Inger Støjbergs beslutning om, at ingen mindreårige asylansøgere  måtte indkvarteres på samme asylcenter som en ægtefælle eller samlever traf Udlændingestyrelsen beslutning om, at skille den 17-årige fra sin ni år ældre mand.

Afgørelsen blev truffet i marts 2016 efter

Københavns Byret har lagt til grund for sin afgørelse, at der i forvaltningslovens forstand var tale om afgørelser, og der derfor skulle have været foretaget en partshøring, men det var ikke sket. Retten mente også, at parret udøvede familieliv, da den 17-årige var gravid.

Og da Udlændingestyrelsen senere hen valgte at omgøre sin beslutning om at adskille de to efter at have foretaget en partshøring, mente retten, at beslutningen om at adskille den unge brud fra sin ældre mand ikke var gyldig.

Retten tilkendte det syriske par i alt 20.000 kroner i erstatning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *