Venstre-politiker scorer folketingsløn uden at være i Folketinget

At politikerne på Christiansborg er gode til at sørge for sig selv, er der vist ikke mange almindelige danske skatteborgere, der kan være uenige i. Venstre-politikeren Jakob Engel-Schmidt er et eksempel på hvordan politikerne kan opretholde kæmpe vederlag fra Folketinget, også selvom de ikke har deres gang der mere.

Ekstrabladet.dk skriver hvordan Jakob Engel-Schmidt har sikret sig retten til at beholde sin folketingsløn i op til 19 måneder efter valget – selvom han altså ikke har siddet i folketinget siden 1. oktober 2017.

Jakob Engel-Schmidt blev valgt ind i marts 2016, men halvandet år senere tog han orlov fra Folketinget for i stedet at blive erhvervsskole-direktør. Han nedlagde ikke sit mandat, hvilket gør, at han fortsatte med at optjene ret til eftervederlag, selvom han altså ikke var i Folketinget mere.

I maj 2018 fik han i stedet lønnet sygeorlov efter han var blevet afsløret i narkokørsel og nu er han så, ifølge Ekstrabladet.dk, tilbage på privatorlov, efter han er blevet ansat som lobbyist.

Orlovs-finden kan sikre Jakob Engel-Schmidt op til 19 måneders folketingsløn efter valget, alt efter hvor længe statsminister Lars Løkke Rasmussen trækker tiden.

Der er intet ulovligt i det, Jakob Engel-Schmidt har valgt at gøre. Det er bare en del af de goder, som Folketingspolitikerne har sikret sig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *