Mand anholdt i Rumænien: Sigtes for hjemmerøveri mod 76-årig kvinde i Danmark

En 27-årig rumæner er blevet anholdt i Rumænien og ventes udleveret til Danmark, hvor han er blevet varetægtsfængslet in absentia, sigtet for hjemmmerøveri mod en 76-årig kvinde.

Hjemmerøveriet fandt sted ved 13-tiden den 24. oktober sidste år i kvindens hjem på Skolegade i Hammel. Kvinden befandt sig i stuen, da hun hørte døren gå. Hun troede, det var hendes mand, og først da hun ca. et kvarter senere gik ind i soveværelset, så hun, at der stod en ukendt mand.

Kvinden tog fat i mandens arm og spurgte, hvad han lavede. Manden rystede sig fri og greb fat i kvindens arm, hvorefter han skubbede hende væk og løb ud af hoveddøren og forsvandt. Efterfølgende fandt kvinden ud af, at manden havde stjålet flere smykker fra soveværelset.

To personer med samme DNA?

I forbindelse med politiets undersøgelser på gerningsstedet, blev der blandt andet fundet fingeraftryk på et af smykkeskrinene, som gerningsmanden efterlod i en skuffe. Det viste sig, at fingreaftrykkene tilhørte to personer, en 27-årig mand fra Rumænien og en 30-årig mand fra Rumænien.

Politiet fandt dog ret hurtigt ud af, at der var tale om én og samme person, der blot havde brugt to forskellige identiteter. På den baggrund blev den 27-åriges billede i december sidste år sendt ud til offentligheden i håb om, at nogen vidste, hvor han befandt sig.

Efterlyst i hele Europa – anholdt i Rumænien

Da efterlysningen i offentligheden, og anden eftersøgning, ikke havde givet noget resultat, formodede Østjyllands Politi, at manden var rejst ud af landet. Han blev derfor den 30. januar fremstillet i grundlovsforhør in absentia, så der efterfølgende kunne udstedes en europæisk arrestordre.

Den 27-årige mand er nu blevet anholdt i Rumænien, og der skal nu tages stilling til det videre forløb vedr. eventuel udlevering og retsforfølgelse i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *