14 personer sigtet for at dele video af islamisters drab på dansk kvinde

Politiet har sigtet 14 personer for at have delt en video, hvor en dansk kvinde bliver dræbt af islamistske terrorister i Marokko.

I alt har Østjyllands Politi, som koordinerer efterforskningen, gennemgået 118 henvendelser fra hele landet vedrørende videon. 14 af henvendelserne har ført til sigtelser, fordi de har delt videoen f.eks. via Facebook Messenger eller på sociale medier.

– 12 personer er sigtet for, under særligt skærpende omstændigheder, uberettiget at have videregivet videoen, uagtet at den vedrører en anden persons private forhold under omstændigheder, som åbenbart kan forlanges unddraget offentligheden. De sidste to er sigtet for offentligt udtrykkeligt at have billiget terrorhandlingen, som skete ved drabene af de to kvinder, siger vicestatsadvokat Jakob Berger Nielsen.

Drabet på 24-årige Louise Vesterager Jespersen fandt sted i december sidste år, da hun sammen med sin norske veninde, 28-årige Maren Ueland, var på frluftstur i nærheden af landsbyen Imlil i Atlasbjergene i Marokko. De to kvinder blev fundet dræbt i deres telt af et fransk kærestepar på vandrertur den 17. december.

Efterfølgende dukkede en video op, der viser drabet på Louise Vesterager Jespersen og det er dén video, som politiet nu har sigtet 14 personer for at have delt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *